årskavalkade 2011

da er det på tide med en oppsummering av mitt 2011: 

januar

jeg startet 2011 med å bli forelsket. Ikke i hvem som helst heller. Nemlig Katy perry. Aldri hadde jeg hørt noe så sprudlende og vakkert som sangen hennes; Firework. Jeg var i ekstaste. Spesielt over fremføringen hennes fra Victoria Secret showet. Må ærlig innrømme jeg blir lykkelig helt fra hjerterota og ut av å høre den sangen fremdeles. I tillegg startet jeg jo året i Liverpool, da nyttårsaften ble feiret i denne kjente og kjære byen. Jeg er også så heldig at jeg har bursdag i januar, og dette ble feiret med hjemmelaget frokostfat med deilig kjøpekake fra fryseren ;) Resten av dagen ble feiret med middag og Raske Menn show, hvor jeg til og med fikk se Calles edle deler! Ekstase! Bedre ble det dagen derpå, da jeg skulle feire 25 årsdagen med brask og bram! Hva er vel da bedre enn glam, bobler og masse fine venner og overraskelser?!

Dessverre mistet jeg min fine bestefar denne måneden. Han hadde vært syk en stund, og fikk hvile i midten av januar. Det var veldig tøft, og det er det fremdeles. Feire jul og andre begivenheter uten en som alltid har vært til stede er tungt, men han er alltid med oss, både i tankene og hjertet! Godt nytt år, bestefar!

Februar

Så skjedde det utenkelige. Hjertet mitt ble knust. Ikke en gang firework kunne redde dagen. Tårer ble felt og sorgen ble stor. Min spanske lad forlot meg. Til fordel for ett blått london lag. Uten sjel. Men med større ambisjoner enn meg og mitt lag, tydeligvis. Trøsten fant jeg i å konkludere med at ingen spiller eller trener vil noen gang bli større enn klubben, og jaggu har det jo gått bra. Likevel var det utrolig tøft å se første kampen mot Chelsea. Torres fikk gjennomgå av tidligere lagkamerater, men valgte å ikke ta opp kampen. Nok en gang falt noen tårer, for den spilleren har fortsatt en plass i hjertet mitt!

Dagene i bergen gikk forbi i regn denne måneden, men det ga meg bare god tid til å begynne å lese til eksamen. Tidlig ute for en gangs skyld ? trodde jeg! Det var mye annet spennende å gjøre enn å lese, for eksempel jobbe med herlige unger, shoppe, hyttetur med jentene

og få bursdagsbesøk av papsen. Vi skulle nemlig merkes for livet, og begge fikk vi nye tattoveringer denne måneden.

 

Jeg må støtt og stadig minne meg selv på å ikke hige etter morgendagen, men nyte det som er her og nå. I februar dette året måtte jeg flere ganger stoppe opp og kjenne hvor bra jeg hadde det i Bergen. Alle de fine vennene jeg fikk, alle de fine minnene. Ta vare på stønna ? typisk februar tanker! :)

Mars

Her startet jeg igjen med fest og moro. Wivian og Stefan kom for å feire Lars, og jaggu ble ikke jeg inkludert a gitt! Videre tok jeg turen til Liverpool, hvor det ble både seier og masse klær i baggasjen. Denne gangen vr jeg på tur med Krisitne, Iselin og Simon. For et reisefølge! Midten av mars var jo bare fryd og gammen, jeg stod opp tidlig, trente og leste, akkurat slik en pliktoppfyllende Albjerk skal være. Men tror ikke det varte så lenge, for i slutten av måneden dro vi en gjeng studenter til Hemsedal, og vi vet jo alle hvordan tilstandene er i dalen på vinteren! Det hele toppet seg da min vakre Birgitte kom på en snarvisitt ? lykke!

 

April

Da jeg etter hvert klarte å skaffe meg en mac, ble det verre med bloggingen. Det tok type 2 måneder før jeg skjønte hvordan man la inn bilder, derfor ble det en ufrivillig bloggpause. Likevel stoppet ikke verden opp. Jeg hadde en del besøk i Bergen av tanter og bestemor. Ble mye god mat og kulturelle ting. Tida gikk, eksamen nærmet seg, men det ble nå påske hvertfall, og for en påske. Det hele startet med hyttetur sammen med tante og bestemor, og noen dagsbesøk av søskenbarn og onkler og det som er! Det ble vaffelkos og jegermeister, bowling og godis, solskinn og eksamenslesing. Tror både bestemor og tante ble møkklei av å høre om den ene diagnosen etter den andre. Men påske ble det, og turen gikk videre til hemsedal ? nok en gang! Det hele ble ikke helt som planlagt, men fy søren så bra det ble likevel. Fikk besøk av to litt ukjente jenter, Cathrine og Elisabeth, og vi brukte påsken til det den skal brukes til. Kos, skiskjøring, sol og god drikke!


 

Mai

Etter april kommer mai, og etter påsken kommer avslutningshelgen i hemsedal. Så det var bare å bruke dagene i mellom på å komme seg ovenpå igjen, for første helgen i mai kom Christine og Charlotte til meg og papsen. Det ble nok en helg med mye moro, og sola skinte som aldri før. Gutta som underholdte imponerte som alltid, og stemningen var strålende! Wivian, Stefan og Michal kom på besøk, like hyggelig som alltid. Vi må heller ikke glemme Josefine, som endelig kom til verden denne maimåneden! Ellers bestod mai av eksamen, eksamen og eksamen. En og annen musikkoppdatering og noen fortvilende tanker om hår og sånt? ikke mye å skrive hjem om!

 

Juni

Eksamen ble levert, med fryktelige nerver. Den ene oppgaven var ren tipping, så om jeg hadde bestått eller ikke var fryktelig uvisst. Heldigvis har jeg Charlotte som kom på besøk og hjalp meg meg litt nedpakking og demping av nerver.  Dessuten hadde vi en knakanes eksamensfest, med utrolig mye mennesker på plass i leiligheten. Dette ble også en avskjedsfest, da jeg skulle flytte fra min kjære Bergen bare dager senere. Tante skulle komme og hjelpe meg med nedvaskingen, og paps og Marius skulle ta seg av bæringa. Dessverre endte jeg med omgangssyke, mens de andre jobbet og bar flittig! Så kom jeg meg hjem til slutt, og selv om det var trist, var det godt å komme hjem til Drammen. Før jeg flytta hjem, tok jeg en svipptur til London med Arne, Jarl og Wivian. Her ble det shopping, musikal, god mat, mye moro, og en og annen ny glose som frøken Albjerk lærte seg!Selv om det er sommer og sol, så er det ikke ferie. Jeg gjorde comeback i utelivsbransjen, og passet godt på uterestauranten til Skutebrygga. Det var slitsomt, varme og lange dager, men guri så moro! Det ble litt rydding og servering av mat, og litt barjobbingen. Likevel fikk jeg tid til litt sosiale ting også, så dagene gikk i ett. Marienlyst ble også besøkt, for andre gang det året. Var ikke så mye jeg fikk besøkt guttaboys på Marienlyst i år, men det er like sjarmerende hver gang.

Juli

Fortsatt sommer og mye jobb, men enda mer ferie og kos. Turer til Tønsberg med Lotte og campingturer med den ene og andre familien. Paps har nemlig funnet seg en så flott dame, som bare kalles Bonusen. For hun er en skikkelig bonus, bare positiv og fin! Det samme kan sies om ungene hennes. Denne sommeren ble vi bedre kjent alle sammen, og nå er jeg så glad i dem alle fire, og ser veldig frem til å være mer sammen med den gjengen! I juli er det også Slottsfjellfestivalen. Nok en høydare. Og heldig som jeg var fikk jeg billetter i siste liten. De jeg skulle være på konsert sammen med, bestemte seg for å bli litt sene, så heldigvis for meg møtte jeg en søt, tidligere nabo, som mer enn gjerne tok seg av meg! Dermed ble jeg ikke alene, og etter konserten var det bykos med Charlotte og co :) videre denne helgen ble det soling og mye god drikke, både på stranda, på taket til hotellet og i en båt! Alt på en dag. Tønsberg svikter aldri. 

Det ble mye farting i juli, vi fikk nemlig til en Liverpool tur. Denne gang for jobbsøking og leilighetslet. Det ble ikke lett, vi jobbet mye og hardt, men ikke noe napp på den første turen. Likevel er jo Liverpool så fint, og vi tok en tur innom Dublin på hjemveien. Hit skal jeg tilbake ? det er sikkert og visst.

 

Det ble mer camping med pappa og bonus, og for en innholdsrik helg dette ble. På godt og vondt. Vinden førte oss til Langesund og Beth Harth konsert den ene kvelden, og så ble det fredag 22 juli. Dagen startet med litt solskinn, en film og noen episoder av stylingdronning på senga. Plutselig kom beskjeden om en bombe. En bombe i Oslo. Hele campingplassen stilnet. Alle satt klistret foran tv. En underlig stillhet la seg over plassen. Bildene fra regjeringskvartalet rullet over skjermene, og tankene fløy. Ryktene gikk. Det eneste vi visste med sikkerhet var at terroren var kommet og at skadene var enorme. Tiden gikk, og etter hvert kom ryktene om skyting på Utøya, hvor en rekke ungdommer var på leir. Alt ble med en gang mye mer ekte og vi kjente det mer på kroppen, da vi skjønte at på denne øya befant det seg mange bekjente og kjære. Sorgen ble stor, tapet enda større. Bildene, skildringene, alt fra denne dagen er fortsatt helt uvirkelig for oss som ikke var der. Ord blir fattige, likevel klarte en hel nasjon å stå sammen og støtte hverandre gjennom handlinger, gjerninger, klemmer og kjærlighet. I vårt lille land!

Livene måtte fortsette, og ironisk nok hadde vi kvelden før bestilt billetter til ?The show must og on? i Tønsberg. Det var faktisk godt å komme seg litt vekk fra nyheter og tv, og drømme seg bort i en verden av musikk. Slik fortsatte august: foran tvn med noen flukter fra virkeligheten.

August

Sommeren gikk. Det ble mer jobb og festiligheter hele sommeren gjennom. August hadde likevel masse bra å komme meg. For det første var Atletico Madrid på besøk hos oss i Drammen og Marienlyst. Aldri vært så stolt av å være blå før jeg. Vi ga jo tidenes innsats, både på og utenfor banen. Jeg fikk se herlige, spanske menn i aksjon, og alt var egentlig bare fryd og gammen i Drammen denne dagen. Det er ikke bare fotball jeg har sett denne sensommeren. Anne Kari vant nemlig billetter til Moods of Norway show i Oslo, med veddeløpshester, grilligs, moteshow og afterparty på Grand. Trenger jeg si mer? Det var bobler på høyt nivå, det var nattmatt med en av landets beste, og mest deiligste dansere, og hoppere. Goodiebags, you name it! Tror det var tidenes aften denne måneden, og jeg som blir starstrucked bare jeg ser en plakat av en kjendis, jeg holdt jo på å dø av begeistring da jeg hilste på og prata med alle dissa kjendisene :)


Det var mer kultur denne augustmåneden. Det var nemlig tur til Brimiland. Lang busstur opp og enda lengre ned igjen. Men der oppe spiste og koste vi oss for alt det var verdt. I tillegg til å få tusentalls av herlige måltider og viner, fikk vi også en morosm utendørsopplevelse med utegrill og klatring. Klatringen gikk jo så som så, da jeg og paps var litt for tøffe og undervurderte egen evne bittelitt. Fem starta på løypa, og to fullførte. Det var ikke meg og pappa, for å si det sånn! Morsomt var det likevel.Deretter var det rett ned på elvefestivale og ERIK OG KRISS. Mine største helter. Eller. Jeg vet ikke om jeg bare er forelska i dem eller musikken jeg. Men på konsert skulle jeg. Så etter en hyggelig kveld med Wivian, Stefan og Michal, ble det konsert og full rulle. Sånn som elvefestivalen skal være.


Og så. Så var det tid for Livepool?jobbleting, bursdagsfeiring og besøk av Marianne og Iselin:)

 Det er mange tanker og  inntrykk fra de to ukene jeg hadde flyttet ned. Mange innlegg om angst, glede, savn og andre tanker. Kort oppsummert endte det med at jeg dro hjem, og når jeg kom tilbake var det plutselig blitt september?

September

Etter jeg kom hjem var det mye styr. Komme fortest mulig inn i ny leilighet, da mamma hadde solgt huset. Komme fortest mulig i gang med jobb, og komme fortest mulig i gang med alt det sosiale. Det er ikke mange innlegg fra september, men så vidt jeg husker gikk den måneden unna i en fei!

Oktober

Endelig kom høsten, og det ble kjøligere i luften og fargene ble slik fargene skal være. Jeg startet oktober med en hyttetur, sammen med Tine og en svær rotweiler. Vi gikk gode turer i fjellet, grilla og kosa oss. Det ble flere fjellturer denne måneden, blant annet med Iselin. Da gikk vi hele veien opp til Høgevarde og jeg ble forelska. Igjen. Denne gangen i pinnebrød!

 

Oktober ga meg også mersmak på andre ting. Blant annet hvite byturer. Jeg begynte å bli litt lei kleine søndager, og det pengesluket byturer ofta kan bli. Dessuten har jeg aldri hatt noe problem med å snakke eller ha det hyggelig uten alkohyler i kroppen. Så. Derfor ble det flere hvite helger, og guri så deilig det er! OG jeg oppdaget 3D kino. 

Og btw, så kjørte jeg med henger for første gang i hele mitt liv denne måneden. Det gikk ikke fort, og tante måtte pent fortelle meg hvordan jeg skulle svinge og ordne for å få rygga hengeren på plass. Men der kan du se. Selvstendig og handy! 

November

Så gikk det en hel måned før jeg fant det for godt å oppdatere bloggen, og da var det snart jul og 1. Advent. Før den tid tok jeg med meg Mathilde og dro en svipptur til Liverpool. Denne gangen var det bare for shopping vi dro ned, så i tillegg til å spise og sove så handlet vi. Det var det. men guri så mye fint vi fikk plukka med oss hjem, og så mye morsomt vi opplevde! Det ble til og med kino, uten tekst. Så jeg bare lo når alle andre lo jeg, for det var ikke alltid jeg tok alle poengene, hehe? men at Belle og vampyren skulle ha barn, det skjønte jeg! I begynnelsen av måneden, eller slutten av forrige, startet jeg en aldri så liten livsstilsendring også. Når det gjaldt trening og kropp. Hege har hjulpet meg masse, og jeg er kommet skikkelig i gang med trening og sunt, normalt kosthold. Ingen kur eller diett, for det går jo ikke i det lange løp. Og jaggu har det ikke gitt resultater, noe som igjen gir mer motivasjon. Først startet vi med målet julebordskjoler, så måtte jeg opprettholde til nyttårskjolen. Det er viktig med små delmål, så nå jobber jeg mot Australia, som forhåpentligvis blir i begynnelsen av mars! Så det blir nok en sunt og godt nytt år :) 

Desember

Til slutt kom desember og jula gitt. Ikke veldig overraskende kanskje, men den kom veldig brått på meg hvert fall. De siste månedene har det vært masse jobb. Både på skolen, Frost og Bupa. Man blir sliten av sånt gitt. Dagene går litt rundt, ting blir glemt, pusten krangler og kroppen hangler. Det går for en periode, men denne desember måneden kjente jeg det begynte å bli nok. Likevel kjørte jeg på med et evig race i desember. Det var mye som skulle rekkes. Blant annet måtte håret fornyes hos frisøren, tre søskenbarn skulle få en pedagogisk julekalender, mamma en god gammeldags en, pepperkaker skulle bakes slik det gjøres hvert år, opptil 3 ? 4 julebord skulle unnagjøres før julaften, juleavslutninger på skolen måtte jeg hvert fall ha med meg, pepperkakebyen i Bergen måtte Tine og jeg besøke, innflyttingsfest i mitt barndomshjem, julekonserter og julemiddager. I tillegg kommer all jobbingen. På bare en helg var det 40 timer med jobb. Dessuten elsker jeg jo jula, og ville gjerne prioritere julekos. Derfor ble det noen kvelder med disse nydelige barna jeg kjenner, hvor vi bakte litt, så på julefilmer og bare nøyt jula. Blant annet tok jeg med mine tre yngste søskenbarn på Kinnerud gård hvor vi hilste på dyra, skrev ønskelister til nissen, lagde julegaver og masse mer. Jeg måtte også en tur til til Liverpool, besøke Kristine og handle litt julegaver. Det ble en veldig hyggelig tur, for i Liverpool var ikke bare Kristine, men også Linn og Daniel. Som vi elsker denne byen! Etter en uke til med jobb kom endelig jula, og julaften skulle feires litt på forskudd med bonus og ungene i Skien. Så bittelillejulaften ble det minijulaften i Skien, på lille julaften hadde jeg og mamma en minijulaften da hun skulle jobbe på julaften, og julaften ble tilbragt i bil til Skien og feiret med pappa, bonus og hennes familie. Deretter kom romjula, flere familiemiddager, jobbing og helt til slutt nyttårshelgen. Den ble feiret med Charlotte og Caia i Hemsedal. Og jeg må nok si at dette er en av toppfeiringen så langt. Sjelden har jeg hatt en så morsom helg, og det med bare tre jenter! Eller asså, vi fant alltids et par mennesker vi menget oss med, men ingen var så morsomme som oss tre! Det nye året ble smelt i gang, og plutselig står vi her. I 2012. Nytt år og nye muligheter er det noen som sier. Da gleder jeg meg!

 dett var dett, som dem sier! nå er det bare å glede seg til det 2012 har å by på, og være åpen for det som måtte skje:)

Én kommentar

Foss

06.jan.2012 kl.08:15

Flott oppsummering Caro :) Håper 2012 byr på mange fine stunder :)

Skriv en ny kommentar

hits