3. søndag

Det er 3 søndag i advent allerede. gurimalla. hvor blei de 11 første dagene av desember av? i bilen i stad spurte min kjære fetter meg om ikke det var lørdag i dag?! han mente helgen bare fløy avgårde, og det skal jeg være helt ærlig med han i! tiden går fort når man har det bra. selvom vi skal nyte tiden og kose oss i denne adventstiden, blir det til at man stresser litt likevel. det har ikke vært mange timene jeg har sitti stille, og alene, uten noen ting å gjøre, planlegge, pakke eller fikse. men det blir hva man gjør det til. og hyggelig blir det uansett :)

for to uker siden bakte Tiril og tante nina og jeg pepperkaker. det er fast tradisjon hos oss jentene. figurene stekes og pyntes, og alle får noen smakebiter underveis. denne gange fikk vi til og med smaksprøvehjelp av bestemor! julemusikken i bakgrunnen og pepperkakelukten i huset er med på å fylle oss med julestemning og julegleder :)

på torsdag pakket jeg og tine sekken og satte oss på flyet til Bergen! mitt kjære Bergen. Det ble en luftig tur, da Bergen bestod av is og vind denne gangen. men det var ikke været vi kom dit for, men julehuset og pepperkakebyen. vi var så heldige å få med oss bondens marked også, men skikkelige sveler og ekte rømme til! på julehuset var det skikkelig god gammeldags jul, og det ble en julegave eller to derfra! I pepperkakebyen var det fylt opp med flotte mesterverk av store og små. jeg blir like fasinert og imponert hver gang :) for noen flinke pepperkakebakere disse bergenserne er :) Vi lagde også hjemmelaget marsipan når vi var i Bergen. Tine hadde skollet og malt mandler hjemme i Drammen, og hadde med seg dette og melis. Egg fikk vi kjøpt på butikken, og nille hjalp oss med bakeboller og sleiv. da var det bare å sette i gang på hotellrommet da :) vi eltet og rullet marsipankuler for harde livet. det var kanskje ikke det beste stedet å bake på, men vi fikk det til - og kulene ble suverene! :)

i dag, 3 søndag i advent, skal jeg til Liverpool. men før den tid måtte jeg rekke litt annen julehygge. Jeg og mine tre søskenbarn tok turen til Kinnerud Gård ved siden av SIF hytta. her var det nemlig julehygge. Masse aktiviteter for barna og fine småbutikker for oss voksne. I tillegg til julequiz ute i skogen, fikk ungene se hestene og lamaer. De skrev ønskeliste til nissen, hilste på Pys, julenissen på gården, lekte i snøen, spiste julegrøt og lagde julegaver på nisseverkstedet. De knøyt også røde filler på juletreet og ønsket seg noe :) det var en herlig dag på Kinnerud gård, som ble avsluttet med Blåfjell 2 på kino. Den som ikke får julestemning av en sånn dag, må grave dypt :)

Det er godt vi har hverandre så vi kan få skrevet riktig svar på quizlappene våre :) Tiril stilte villig opp som "bord"!


Det var mye rare dyr å se, blant annet sau (?) og lamaer som spiste og koste seg!


Barna stiller opp som modeller for meg som elsker å ta bilder av de :)


Inne på låven skrev ungene ønskelister og hang filler på filletreet. der ønsket de seg også noe, som ingen fikk vite noe om!


På snekkerverksted jobbet de veldig nøye og bra alle tre! tydelig å se de er barna til en snekker :)


Tiril drillet og fikser helt på egenhånd! litt holdehjelp er likevel kjekt å få :)


Theis klarte seg helt selv, og drillen var ingen problemer å bruke :)


For noen flotte barn og for noen flotte fuglekasser de har laget :) kanskje noen er heldige og får et fuglehus under treet i år?! :)Tusen takk for en strålende dag, Tiril, Tobias og Theis :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits