Det var en gang...

Et lite land. Langt oppi nord. Langt vekk fra ekvator. Jula er spesiell i dette lille landet. Det ligger en egen atmosfære over landet når desember banker på døra. Røkelsen lukter utover i gatene. Lysene lyser opp hver lille mørke krok. Varmen fra tradisjonene, fra peisen, fra tankene danker ut kulda. Pepperkakermenn kommer til liv, nissehus blir bygget og innredet. Julegaver blir pakket inn. Forventningene stiger fra dag til dag. På veien til den store dagen opplever vi små og store gleder. Noe av det beste menneskene i dette landet gjør, er å krype opp i sofaen, men fyr i peisen, varm og god gløgg i glasset og en klementin i hånda. Julemusikken traller lett ut fra høytalerne, mens ungene lager julekort. Det aller beste med dette landet i nord er å titte ut av vinduet, og se det hvitdekte landskapet. Se hvordan snøen legger seg som et teppe over vårt flotte land. Snøen daler lett og fin fra himmelen, og legger seg beskyttende over oss. Snøen og de hvite trærne er prikken over julestemningen.

Jeg våknet i dag, 1 desember. Tittet spent ut av vinduet og ser.....8 pluss grader og regn! Ikke mye til julestemning og hente der. Men da jeg kjørte på vei til jobb i dag, gikk det opp et lys for meg. Dette ustabile været skal ikke få ødelegge for meg! Den julestemninga skal jeg skaffe meg på andre måter. Feks fikk jeg en fantastik opplevelse i går kveld. Jeg var med mine tre nydelige søskenbarn, vi satt rundt kjøkkenbordet med adventslys, drakk gløgg og spiste peppernøtter. Vi tegnet og delte forventninger til den neste måneden vi har foran oss. og vettu hva? da kom julegleden skyllende over meg. Det er veldig mye sant i det Mamas Garden synger på den nye juleplaten sin, som forøvrig er fantastisk!

Jul finnes der hjertet er størst - dit kommer julen først.

som en indre glød - varmer alle ting

slik finner julen oss

og skulle snøen utebli

har det ingenting å si, slipp gleden stille løs

som snøfnugg i det fri,

gjør hjertet lyst og lett av jul

Så ikke mist motet, ikke fortvil hvis snøen ikke kommer! Skap stunder som flommer over av jul, og se at plutselig kommer julestemninga innover deg og!
 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits