Snuslepper, terror og Liverpooltanker

Ja, det blir lang tid mellom hver gang. sånn er det. det er jo sommer. jeg trenger penger og jobber, så tida flyer med til å servere glade mennesker og nyte litt sol hver gang den er fremme. benytter ikke mye tid foran pcn for å blogge da vettu. men har jo skjedd litt siden sist. alltid greit med en kjapp oppdatering. eller. kjenner på meg at den ikke blir kjapp.

men hvis jeg fortsetter der jeg glapp sist. så var jo jeg og kristine i Liverpool. like fantastisk som alltid. selvom fuglene der har begynt å bæsje på meg. men. det er sikkert en måte å hile meg velkommen på. liker jeg å innbille meg selv hvert fall. vi var på en visning, og møtte tidenes hyggeligste megler. og sykt fin bil hadde han også. leiligheten han viste var så som så. CV fikk jeg lagt igjen i alle yndligsbutikkene mine, på mange hoteller, puber, osv. har igjen litt jobbregistrering på adecco ol, men det fikser jeg i morra. turen vår over ga ikke noe særlig napp. men vi følte likevel vi tok et steg i riktig retning. riktig retning tok vi også hjem. vi stoppa nemlig en natt i dublin. og det var fine byen asså. ikke mye vi fikk sett. men det vi så og opplevde gjorde at vi la vår elsk på denne uoppdagede byen, for vårt vedkommende. hotellet lå ikke langt fra flyplassen, så etter litt dusj og fiks var vi klare for en hyggelig middag. etter å ha binget byen, fant vi Hard Rock cafe, og bestemte oss for å ta turen dit. da vi hoppet ut av taxien så vi en lang kø utenfor, og regnet med at magene våre kom til å vrenges av sult før vi fikk bord. men neida. dørvakten begynte å snakke litt med oss, og dro oss foran hele køen - himmel og hav! bedre ble det da vi ikke fikk bord med en gang, og fikk tid til en daquiri og guiness før middagen. når denne discokula blinka og sa at bordet våres var klart, ble vi tatt med i underetasjen, og plassert på et område med ikke så mange andre. etter å ha tittet litt rundt oss ser vi at vi er plassert i BEATLES hjørnet! skjebne? think so! :)

etter å ha kommet oss hele hjem fra denne turen fortsatte jeg med litt ferie, og bare byttet ut shoppingskoene med sandaler og bikini. ville ha et par dager med papsen og anett. fikk beskjed om å forte meg ned torsdag, for vi skulle nemlig til Langesund! veldig hyggelig båttur fra Helgeroa og til Langesund, en svært god middag og en hyggelig Beth Hart konsert var det denne kvelden kunne bringe :) taxituren hjem er et kapittel for seg selv! sier bare heliumsballonger...


Fredag 22 juli startet med litt solskinn, en film og et par episoder av stylingdronninga, før sjokkbeskjeden kom. en bombe. alle benket seg ned foran tvn. hele campingplassen rommet en underlig stillhet. hvis man tittet inn i teltene så man familier, barn, voksne, eldre, menn, kvinner, alle satt med sorgtunge blikk og tittet på nyheter. etter hvert kom bildene fra regjeringskvartalet, og man begynte å forstå litt av omfanget. Statsministeren vår blir intervjuet, og kan medelle om en kritisk situasjon på Utøya. ingen kunne ane hva som ventet oss av bilder, inntrykk og vitneutsagn fra denne øya det neste døgnet. mange tanker dukker opp. sorgen ligger over hele landet. ord blir fattige. jeg finner ikke ord. nok en gang kommer jeg lang med tattoveringen min; la bonne action. den gode gjerning. når ord blir fattige klarer likevel en hel nasjon å stå sammen, støtte hverandre gjennom handlinger og gjerninger. blomstertog, klemmer, kjærlighet og samhold samler oss. likevel vil ingen av disse tingene gi ofrene livene tilbake. men vi kan minnes dem, hedre dem, og love å aldri glemme dem og hva de stod for. hvil i fred, flotte mennesker. ta vare på hverandre i himmelen, og en dag tror jeg vi alle sees igjen. by the way, hils bestefar og fortell om de fine rosa blomstene jeg la på gravstedet hans i dag ;)

etter terrorangrepene føler jeg at jeg bare har sitti foran tv og sett nyheter og minnesmarkeringer. for å få tankene på noe annet, og flykte fra regnet som overtok campinglivet reiste papsen, anett og jeg til Tønsberg. vi dro for å se Åge Sten Nilsen sitt stykke: The show must go on. og aldri i hele hans liv har vel den overskriften passet bedre. livet må gå videre, "ingen skal få bombe oss til stillheten". showet var enormt! mannen er så sykt talentfull, og de menneskene han hadde med seg på scenen må være noe av norges beste musikere og sangtalenter! alle bøyde seg i støvet, og var enige om at det var en bra totimers flukt fra virkeligheten!

etter denne helgen var det tilbake på jobb. dagene flyr avgårde. og snart er sommeren over, og snart er Liverpool next. jeg er kvalm. jeg gruer meg. tanker svirrer. klarer vi dette? jeg vil klare det. jeg må nesten klare det. en så stor drøm. likevel presser tankene seg på og klumpen i magen blir større og større. den vokser nok mest pga av usikkerheten rundt oppholdet vårt. som den kontrollfreaken jeg er, er det vanskelig å hindre klumpen i å vokse i en slik situasjon...

nå er nok en helg over. sola ha skint og endelig har jeg fått fregner og kan meddele at jeg har fått en antydning til brunfarge!!! me like :) og nå som det går mot slutten av innleget lurer du sikkert på hva ordet "snuslepper" gjør i overskrifta. jo nå skal du høre. jeg er litt bekymra for meg selv. fordi. jeg har akkurat vårt på mitt fantastiske Gamle Gress,o g sett mine kjære helter slå kanarifuglene! eller slå og slå..vi overkjørte de! det var deilig. men. når sola skinner så springer jo hormoene frittvilt i min kropp hvert fall. vet ikke med din, men..hvert fall.. mannfolk på kamp, engasjerte, i solskinn, gjerne med et par pilotbriller..ahhh..jeg nyter synet. men det værste av alt, er at alle gutta jeg ser som er likanes, de har søren meg snusleppe. og vet du hva det værste er? jeg liker det! jeg tar meg selv i  å tenke at det er hett!? spesielt og en smule skremmende... hvem synes snusleppe er sexy lissom?! jo, frk Albjerk...jaja.. i morgen starter en ny uke, og hverdagen henter inn mange av oss. selvom tiden går, og vi får mer og mer avstand til hva som har skjedd den siste tiden, så la oss ikke helt glemme hva vi har vært igjennom. fortsett å ta vare på hverandre. fortsett å vise kjærlighet og omsorg. fortell de du er glad i hva de betyr for deg. gjør gode handlinger, eller som Sondre Bratland sier det: 

Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.
La dei ljose og venlege tankar
fylgje oss inn i draumars land.
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i myrkaste natt.
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.

Varme tankar og hender som trøystar
er som sol over frosen jord.
Kjenne varmen frå ein som er nær deg
gjev langt meire enn store ord!
Lat varmen frå ein som er glad i deg
tenne stjerner i mørkaste natt!
Gje meg handa di, ven, når det kveldar,
det blir mørkt og me treng ei hand.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits