Lesesalen...

I dag har jeg oppdaget lesesal. En sal hvor man leser. Hvor mye lesing som egentlig foregår på et sånt sted hadde vært veldig spennende å undersøkt. Jeg tror nemlig ikke det er mye. Noe fikk jeg lest. Men for det meste tenkte jeg på hvor kleint det var å sitte der å høre hver minste lille bevegelse folk gjorde, eller så satt jeg på face, eller så gikk jeg ut og sladra med Siri. På lesesaler kan man nok oppleve mye rart. Det lukter spesielt. Det er ikke veldig god luft. Og når det nærmer seg eksamen kan man lukte stresset og nervøsiteten. Eller kanskje det var aspargesen naboen spiste i går? En lesesal kan hvert fall kjennetegnes av mange lukter og lyder, og heller lite lesing. Jeg har lovet meg selv å prøve igjen i morgen. Jeg må lissom gi det en sjanse føler jeg. Lesesal i Drammen er mye morsommere. Der sitter alle på biblioteket, på store bord, så man har plass til mange sammen. vi spiler ?Rune-boller?, drikker kakao og skravler masse. Og når vi først bestemmer oss for å lese og være effektive, da er vi søren meg så effektive asså! Ikke sånn emo-lissom-lesing som foregår her i Bergen. Heldigvis hadde jeg Siri med meg i dag da, som sagt. Men hun leste jo ikke mye hun heller. Enten spiste hun tomater, sov eller prata i telefonen, hehe. Likevel, jeg synes hun er flink jeg. Hun er hvert fall på lesesal, og har vært der mye før. Jeg var der for første gang i dag. Og nå har jeg jo bodd her i nesten 100 dager allerede?

 

jøss? det var lenge? tida flyr så fort, hvert fall på dager som i dag. Da starter det tidlig med seminar, som HELT ÆRLIG kunne til fordel for alle, vært droppa. Det er sløsing av to timer. Ingenting nyttig. Men men. Så ble det litt Frappedrikking og frisørprat, før vi prøvde oss på lesesalen. Deretter ble jeg kjent med byen bibliotek. Og her kommer en artig story skjønner du. I og med at jeg skal tilbringe en del tid i Liverpool fremover, tenkte jeg å låne noen bøker om byen. Jeg fant ikke mye bøker av det kaliberet, men når jeg søkte på pcn kom en bok som het ?Fortellingen om Liverpool ? utbryterklubben som ble Englands mestvinnende fotballag?. Interessant. Skrevet av John Arne Riise. Enda mer interessant. Jaja. Jeg skrev opp hylleanvisningen og begynte å lete. Den var umulig å finne. Jeg spurte i skranken. Han viste seg å ikke være Liverpool fan, påstod han hadde gjemt alle bøkene om byen og fotball-laget og lurte på hvorfor jeg i alle dager skulle ha tak i disse bøkene. Takk for hjelpa! Neida. Så fant vi ut at denne boka befant seg oppe i ungdomsavdelingen!? WHAT? Ikke kunne jeg skjønne hvorfor, men den skulle visst være interessant for ungdommen da. Men makan, er da voksne folk som liker fotball og? Så. Jeg måtte jo gå opp på ungdomsavdelingen og lete. Og der stod den. Og DA skjønte jeg hvorfor den stod der. Det er en lettlest bok, på 60 sider, skriftstørrelse 20 og forfatter: John Arne Riise. Kan kanskje ikke forvente mer av den karen? Han kan spile fotball, men er kanskje ikke noen forfatter? Uansett gleder jeg meg til å ta den med på sengekanten? hvis ikke jeg blir ferdig med den under tannpussen da, den er tross alt lettlest!

 

Så jada. Etter biblioteket gikk vi innom sjokoladebutikken. Og der fant jeg min himmel. Sjokolade over alt. Det lukter godt til og med. Vi kjøpte en mørk sjokolade med lys sjokolademousse inni og en mørk sjokoladestang med marinert appelsinskallgreier inni. Ahhh? vi ble enig om at alkoholen dreper hjernecellene og demper sorger et lite øyeblikk, men sjokolade fjerner sorgene OG tilføyer kroppen endorfiner, eller noe? lykkelige blei vi hvert fall! Og lykkelig er jeg fortsatt. Tross været. Det er rett og slett regn og storm på en gang i Bergen om dagen. Men det er vel derfor vi har paraplyer, eller nei, de blir bare ødelagt, men derfor vi har regnjakke og gummistøvler ? DA kommer man langt i Bergen :)

 

Orker ikke finne bilder jeg asså... tiltak og langsom prosess på det treget netter jeg nå er logga på! Gå og se den nye episoden av Gossip Girl du! O M G sier jeg bare.. Oh My God!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits